BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Chałwowy bochenek 1

Chałwa Bochenek

Składniki (dla dwóch i pół kg patelni)

     500 g gorzkiej czekolady
     450 gr Macedoński Tahini
     50 gr Virgin olej sezamowy
     100 gr rumiane i niesolone pistacje
     200 gr Macedoński Chałwa (smak waniliowy), pokrojone w kostkę
     Skórka z 1 pomarańczy, plasterki i przypalony

przygotowanie

Roztopić ciemną czekoladę i wymieszać ją z miazgi sezamowy i olej sezamowy w "Bemar". Dodać skórkę pomarańczową.

Przykryć patelnię bochenek z papieru smaru i rozprowadzić czekoladę nad nim. Umieścić w kości Chałwa i pistacji, dodaj ponownie niektóre czekolady, chałwa i pistacje do patelni jest pełna.

Gdy bochenek jest zimny, pokroić w plasterki.

Komentarze do wpisu (1)

8 stycznia 2017

A teraz wersja po polsku

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl