Ciasteczka z serem i mięsem mielonym
1 opakowanie ciasta francuskiego
350g mięsa mielonego
średnia cebula rozdrobniona
1 bakłażan pokrojony w plastry
150 g posiekanych pomidorów
1-2 łyżki posiekanych ziół ( tymianek, bazylia, natka pietruszki)
180g sera graviera pokroić w plastry
4-5 łyżek oliwy z oliwek
40 g uprażonych orzeszków piniowych
rukola do dekoracji.
Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe placki o dowolnej średnicy i ułóż na blasze do pieczenia.
Do rozgrzanego rondla wlej oliwę i smaż mięso mielone i cebulę. Gdy się dobrze podsmażą, dodaj pomidory, sól i pieprz i gotuj na małym ogniu, przez 35 do 40 minut aż do całkowitego odparowania płynu. Zdejmij z ognia, dodaj zioła i zamieszaj.
Na patelni podpiecz plastry bakłażana aż lekko zbrązowieją. Odsącz na bibule.
Na okrągłe placuszki z ciasta francuskiego nakładaj mięso mielone, plaster sera i dwa, trzy plastry bakłażana.
Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 20 minut aż ciasto się zarumieni.
Udekoruj rukolą i orzeszkami piniowymi.
Smacznego!
Na podstawie: I cook greek.
issuecedeni
free slots machines jack online casino free slots machines all free casino slot games https://onlinecasinogameslots21.com/ - buffalo gold slots