BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Tiropitakia z serem feta , twarożkiem i kefalogravierą 0
Tiropitakia z serem feta , twarożkiem i kefalogravierą

Pierożki z serem feta i gravierą.

1 opakowanie ciasta filo( jesli nie możesz kupić, to też dobrze smakują z ciastem francuskim)

300 g sera feta 

300 g twarożku

200 g startego sera kefalograviera

½ l mleka

4 jajka

2 łyzki posiekanej mięty

½ filizanki oliwy z oliwek

½ filiżanki roztopionego masła do smarowania ciasta filo

pieprz

oliwa z oliwek

 

Blachę do pieczenia posmaruj oliwą i masłem.

W misce rozdrobnij twaróg i fetę, utrzyj ser kefalograviera, dodaj pieprz, miętę, jajka i mleko.

Rozcieraj do uzyskania w miarę jednolitej masy. Każdy arkusz ciasta podziel na cztery paski , każdy posmaruj masłem.

Układaj z brzegu paska serowe nadzienie i składaj wielokrotnie w trójkąty.

Piecz pierożki w temperaturze 200 ° C przez 40 minut na złoty kolor.

 

Smacznego!

Na podstawie: I cook greek.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl