
Pierożki z serem feta i gravierą.
1 opakowanie ciasta filo( jesli nie możesz kupić, to też dobrze smakują z ciastem francuskim)
300 g sera feta
300 g twarożku
200 g startego sera kefalograviera
½ l mleka
4 jajka
2 łyzki posiekanej mięty
½ filizanki oliwy z oliwek
½ filiżanki roztopionego masła do smarowania ciasta filo
pieprz
oliwa z oliwek
Blachę do pieczenia posmaruj oliwą i masłem.
W misce rozdrobnij twaróg i fetę, utrzyj ser kefalograviera, dodaj pieprz, miętę, jajka i mleko.
Rozcieraj do uzyskania w miarę jednolitej masy. Każdy arkusz ciasta podziel na cztery paski , każdy posmaruj masłem.
Układaj z brzegu paska serowe nadzienie i składaj wielokrotnie w trójkąty.
Piecz pierożki w temperaturze 200 ° C przez 40 minut na złoty kolor.
Smacznego!
Na podstawie: I cook greek.
Casuape
The Androulakis lab have assembled complex models of systems biology for understanding circadian rhythms within various relevant contexts such as inflammation 138, circadian immune interactions 139, and seasonal impacts on synchronization of the circadian clock and cell cycle 140 cialis 5mg best price lisinopril, sulfasalazine
cauboto
Dijoux Franca, M buy cialis 5mg