BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Smażony ser Graviera 0
Smażony ser Graviera

Smażony ser Graviera (gruyere )

100-120 g sera Kefalograviera albo Graviera

Mąka do obtoczenia sera

Oliwa do smażenia

Cytryna

Oregano

 

 

 

 

 

 

 

Plaster sera Graviera o grubości ok. 1,5 cm zamocz krótko w zimnej wodzie, otrząśnij z nadmiaru wody, obtocz w mące i „strzepnij” jej nadmiar.

Dobrze rozgrzej w garnku tyle oliwy, aby po włożeniu sera oliwa zakryła ser do 1/3 jego wysokości.

Piecz kilka minut z obu stron na złoty kolor, polej sokiem z cytryny, opcjonalnie posyp oregano.

 

Smacznego!

 

Na podstawie: I Cook Greek.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl