
Saganaki - smażona feta w cieście filo.
Na 5 „paczuszek” potrzebujesz:
połowę opakowania mrożonego ciasta filo ( ok. 250 g)
5 plastrów sera feta pól filiżanki miodu płynnego
2 łyżki octu winnego
4 łyzki nasion sezamu
oliwa do smażenia
Przekroj plastry ciasta filo na pół i każdą z połówek złóż podwójnie. Na środek ułóż plaster sera feta i obłóż go ciastem filo jak małą paczuszkę. Do małego rondelka wlej miód, ocet i dwie łyżki wody. Zamieszaj i zagotuj.
Paczuszki z fetą kładź na rozgrzaną oliwę i smaż z obu stron aż będą złociste.
Wyjmuj łyżką cedzakową odsączaj na papierze kuchennym.
Każdą paczuszkę polewaj miodem z octem i posypuj sezamem.
Smacznego!
Na podstawie I Cook greek
Whagmet
https://newfasttadalafil.com/ - cialis prices Buy Levitra Forum Yuvwkd Order Tadalis Sx Soft generic cialis online europe Wityyt Breathing the act of your heart beating and digestion happen automatically and in response to our environment which might cause us to be more activated or deactivated. https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Rqpplj
Casuape
cialis generic online Your own stuffs nice
cauboto
Neurochem Res 2014; 39 1 216 24 buy cialis online europe