BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Ser feta smażony w cieście filo 0
Ser feta smażony w cieście filo

Saganaki - smażona feta w cieście filo.

Na 5 „paczuszek” potrzebujesz: 

połowę opakowania mrożonego ciasta filo ( ok. 250 g)

5 plastrów sera feta pól filiżanki miodu płynnego

2 łyżki octu winnego

4 łyzki nasion sezamu

oliwa do smażenia

 

Przekroj plastry ciasta filo na pół i każdą z połówek złóż podwójnie. Na środek ułóż plaster sera feta i obłóż go ciastem filo jak małą paczuszkę. Do małego rondelka wlej miód, ocet i dwie łyżki wody. Zamieszaj i zagotuj.

Paczuszki z fetą kładź na rozgrzaną oliwę i smaż z obu stron aż będą złociste.

Wyjmuj łyżką cedzakową odsączaj na papierze kuchennym.

Każdą paczuszkę polewaj miodem z octem i posypuj sezamem.

 

Smacznego!

 

Na podstawie I Cook greek

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl