BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Avgolemono 0
Avgolemono

Zupa cytrynowo- jajeczna.

Avgolemono.

2-3 jajka lub tylko żółtka

1-2 cytryny

Bulion

Ryż albo kritharaki ( makaron w kształcie ryżu – do kupienia: https://www.greckikiosk.pl/pl/p/Makaron-grecki-w-ksztalcie-ryzu-Ilios-500-g-/226)

Przygotuj prosty bulion, zagotuj w nim ryż albo kritharaki.

Zdejmij z ognia i odstaw.

Wyciśnij sok z 1-2 cytryn, jajka ubij w misce a następnie powoli dodaj sok z cytryny.

Nabierz chochlę bulionu i powoli dodawaj, ciągle mieszając, do jajek.

Opcjonalnie możesz dodać łyżkę mąki.

Wszystko dobrze wymieszaj i wlej powoli do bulionu, stale mieszając.

 

Smacznego!

 

Na podstawie: Greek Boston.com

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl