BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Bakłażany w oliwie z czosnkiem 0
Bakłażany w oliwie z czosnkiem

4 bakłażany

1/3 szklanki dobrej oliwy z oliwek

6 ząbków czosnku

6-7 łyżek octu

1 czerwona papryka konserwowa osuszona i posiekana

1/2 pęczek pietruszki, posiekanej

1 duża cebula, starta na tarce

gruba sól

świeżo zmielony pieprz

 

Pokrój bakłażana w grube plastry, umieść je na durszlaku i posyp grubą solą. Zostaw na 20 minut, a następnie przemyj i wysusz. Posmaruj bakłażany

odrobiną oliwy z oliwek i piecz na blaszce, przykryte folią w nagrzanym piekarniku przez 20 minut lub więcej, w temperaturze 200 ° C, do miękkości. Obierz

czosnek i zmiażdż w moździerzu z odrobiną soli i odrobiną octu. Wymieszaj czosnek z papryką, cebulą i pietruszką. Tą mieszaniną przypraw „ oblep” każdy

plaster upieczonego bakłażana i jeśli chcesz zwiń je w rulony. Umieść bakłażany w słoiku , pozostały olej wymieszaj z octem i pieprzem i zalej nim bakłażany.

Można przechowywać kilka dni w lodówce.

 

Smacznego !

 

Na podstawie: I Cook Greek

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl