BLOG

Przepisy kulinarne na naszym blogu na stronie sklepu i na facebooku.

Zapraszamy do przeglądania bloga !

Kiełbaski z ciecierzycą i szpinakiem 0
Kiełbaski z ciecierzycą i szpinakiem

Kiełbaski z ciecierzycą i szpinakiem

6 małych kiełbasek ( ulubionych)

450g ciecierzycy 

2 cebule,posiekane

300g szpinaku, posiekanego

1 por pokrojony w plasterki

1 litr bulionu warzywnego

oliwa z oliwek dobrej jakości

sól do smaku

1 łyżka sody ( opcjonalnie)

1 czerwona papryka

½ szklanki posiekanej pietruszki.

 

Dzień wcześniej wieczorem namocz ciecierzycę w zimnej wodzie z sodą. Następnego dnia odcedź i pocierając palcami pozbądź się skórek z ciecierzycy. Zalej ciecierzycę wodą i gotuj przez ok. 1 godzinę. W dużym rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, por i szpinak przez 4-5 minut. Dodaj kiełbaski i smaż kolejne 4-5 minut. Następnie wyjmij kiełbaski na talerz a do rondla wsyp odcedzoną ciecierzycę i zalej wszystko bulionem. Gdy całość się zagotuje, zmniejsz ogień, dodaj paprykę, sól i gotuj jeszcze przez 30 – 35 minut. W razie potrzeby dodaj więcej wody. 10 minut przed zakończeniem gotowania dołóż do rondla kiełbaski. Gotową potrawę podawaj w miseczkach, posyp zieloną pietruszką na wierzchu.

Smacznego!

Na podstawie: I cook greek.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl