
Cukinia na ciepło z serem feta.
1 kg cukinii ( może być z kwiatami ),
1 cebula drobno posiekana,
150 g dobrej jakości oliwy z oliwek,
300 g sera Feta,
1 pęczek natki drobno posiekanej,
sól i pieprz do smaku.
Cukinie umyć i odciąć twarde końce. Kwiaty cukinii dobrze umyć i posiekać . Cukinie przez chwilę sparzyć we wrzątku a następnie pokroić w krążki. W szerokim garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę i kwiaty. Dodać krążki cukinii, dokładnie wymieszać, dodać pietruszkę, sól i pieprz. Kiedy cukinia lekko zmięknie, dodajemy rozdrobniony na kawałki ser feta. Wszystko mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na około 3 do 4 minut. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Na podstawie: I Cook Greek.