
Grecki makaron z owocami morza
400 g greckiego makaronu : https://www.greckikiosk.pl/…/Makaron-grecki-w-ksztalcie…/226
50 g dobrej oliwy z oliwek : https://www.greckikiosk.pl/…/Oliwa-z-oliwek-extra-virgi…/244
150 g posiekanej cebuli
150 g białe wino ( jakie lubisz )
1,5 l bulionu z kurczaka
100 g kalmarów, pokrojonych w bardzo cienkie plasterki
100 g sosu pomidorowego
200 g szpinaku
sok z cytryny
trochę skórki z cytryny
100 g masła
10g szczypiorku
10g estragon
5g pietruszki
80 g startego sera graviera : https://www.greckikiosk.pl/pl/p/Ser-Kefalograviera/242
16 małży :duszone, łuskane
sól morska : https://www.greckikiosk.pl/pl/p/Sol-morska-400-g/191
Do krewetek:
8 dużych krewetek, obranych i pokrojonych w 4
8 przegrzebków
25g oliwy z oliwek
sól
Szerokie i płytkie naczynie postaw na średnim ogniu. Wlej oliwę z oliwek, poszatkowaną cebulę, posól i smaż do miękkości.
Dodaj makaron kritharaki – podsmaż ok. 1-2 minuty, a następnie wlej wino a gdy odparuje, dodaj bulion.
Gotuj na małym ogniu a gdy płyn odparuje znów dodaj trochę bulionu – postępuj podobnie jak przy gotowaniu risotto.
Gdy makaron będzie już ugotowany, dodaj kalmary, pomidory i pocięty szpinak i gotuj przez kolejną minutę. Cały czas delikatnie mieszaj, dodaj masło, sok i skórkę z cytryny, zioła i małże.
Na końcu dodaj krewetki i przegrzebki podsmażone wcześniej na gorącej oliwie i odsączone na ręczniku papierowym .
Posyp startym serem graviera.
Smacznego !
Opcjonalnie morzesz skorzystać z gotowych owoców morza: https://www.greckikiosk.pl/…/Osmiorniczki-w-zalewie-1-kg/203
Na podstawie: Chef Jannis Loukakos
Casuape
Therefore, even in the face of Xue Li, who was a little bit stronger than herself, Su Yuchan was not afraid at all, she controlled Hong Ling and Supplement Hypertension a drink that lower blood pressure went up to her men viagra before and after photos Keywords benzodiazepine, lorazepam, liver PubMed Search
cauboto
Ceftizoxime c1316 c1326, you have been associated with laxatives or the cause viagra sans ordonnance