Bio - Szafran 1 g
Opis
Ze względu na koszt, smak i właściwości barwiące szafranu, w celach kulinarnych wykorzystuje się niewielkie jego ilości - kluczem jest równomierne rozprowadzenie przyprawy w potrawie.
Można go skruszyć na drobny proszek w moździerzu, jednak łatwiej jest rozpuścić szczyptę przyprawy w filiżance gorącej wody – powstanie wtedy pożądany smak i kolor.Dobrej jakości szafran powinien zwiększyć swoją objętość przy kontakcie z wodą.
Sproszkowany szafran dodawany jest bezpośrednio do przyrządzanej potrawy, jednak należy zwrócić szczególną uwagę na jego jakość przed zakupem, gdyż często jest podrabiany. Szafran należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z daleka od światła.
Klienci wyszukali produkt według słów kluczowych:
szafran,
oryginalny szafran,
przyprawa szafran,
grecki szafran
Miroslawa Bednarowicz Bednarow
jestem zachwycona, szafran oryginalny, pieknie zapakowany w bardzo efektownym słoiczku, idealny smak i kolor, polecam. Dziekuję i pozdrawiam.