Sumak 2 x 50g

Opis
Jest niezbędnym składnikiem w kuchni arabskiej i śródziemnomorskiej, jest używany zamiast cytryny ze względu na swoją kwaskowatość i cierpkość. Sumak wciera się przed grilowaniem w ryby w kebaby, i kurczaka.
Sumak używany jest zamiast cytryny ze względu na swoją kwaskowatość i cierpkość.
Sumak wciera się przed grilowaniem w ryby w kebaby, i kurczaka.
Jagody mają właściwości moczopędne , są stosowane w dolegliwościach jelitowych oraz zmniejszają gorączkę. Na Bliskim Wschodzie, kwaśny napój pity w celu łagodzenia dolegliwości żołądkowych.
Przepis na lekką sałatkę :
Arbuz i ogórek (surowy, pozbawiony wodnistej części z pestkami) kroimy w kostkę, układamy na talerzu. Posypujemy kawałakami sera FETA oraz uprażonymi orzechami pecan. Posypujemy sumakiem i porwanymi listkami mięty. Polewamy oliwą z oliwek extra virgin i ewentualnie sokiem z cytryny.
Smacznego!
Przepis na szybą przystawkę:
Kroimy ser Feta w plastry, układamy na nich plasterki cytryny i polewamy oliwą zmieszaną z sumakiem ( do smaku) . Odstawić na godzinę.
Smacznego!
Przepis na pieczone pomidorki:
Ułożyć na blaszce przekrojone na pół pomidorki cherry, posolić, popieprzyć, posypać odrobiną cukru i sumakiem.
Polać oliwą a następnie upiec w temp. 150 stopni ok 20 minut.
Smacznego!
KLienci wyszukali produkt według słów kluczowych:
Sumak,
przyprawy kuchni śródziemnomorskiej,
przyprawy kuchni arabskiej ,
przyprawa sumak